Arhitektonska firma SOM smestila je plutajuća ostrva u okvire postojećeg kanala kako bi se park razvijao u sistemu postojećeg prirodnog okruženja.

Grupa ekologa i aktivista zvanih Urban Rivers aktivno radi na projektu Wild Mile Chicago, ekološke zona smeštene u urbanom kontekstu grada, u saradnji sa gradskim čelnicima i privatnim investitorima. Projekat, koji bi trebalo de se prostire dužinom od 1,6 kilometara, uključiće i naseljavanje parka divljim svetom, a posetioci će moći da uživaju u raznovrsnom rekreativnom i obrazovnom programu.

Osim što će ovo biti jedinstveno okruženje za kajakaše, projekat će obezbediti stanište za raznovrsne grupe biljaka i životinja.

Arhitektonska firma SOM, koja potpisuje projekat Wild Mile Chicago, smestila je plutajući park u okvire postojećeg kanala, kako bi se on razvijao u sistemu postojećeg prirodnog okruženja. Park će krasiti plutajuća ostrva koja će menjati svoj položaj – baš kao ona na Vlasinskom jezeru. Osim što će ovo biti jedinstveno okruženje za uživanje kanuista i kajakaša, projekat će obezbediti stanište za raznovrsne grupe biljaka i životinja, piše ArchDaily.

Briga o flori i fauni

Volonteri zvani River Rangerčlanovi organizacije Urban Rivers, koji su i vođe ovog projekta, svakodnevno vode brigu o svim vrstama biljaka koje su uključene u ovaj projekat. Svaki volonter prati oprašivanje, zdravlje biljaka ali i funkcionisanje životinja u ovoj oblasti, kako bi prikupljeni podaci obezbedili uspešno razvijanje ekosistema u njoj.

Planiranje bi trebalo da bude završeno do marta, dok se očekuje da će projekat Wild Mile Chicago biti izveden do sredine 2020. godine.

Kad ste već ovde…