Zgrada se nalazi nedaleko od Kvaternikovog trga; Foto: Jure Živković
Regionalni projekti

Blok Bužanova u Zagrebu / 3LHD

U blizini zagrebačkog centra, kompanija VMD model nedavno je kompletirala veliki stambeni blok koji donosi novi standard stanovanja. 

Blok Bužanova u hrvatskoj prestonici, čiji projekat potpisuje poznati zagrebački studio 3LHD, specifičan je po tome što u svojoj koncepciji donosi nekoliko zanimljivih iskoraka: naglasak je, uz insistiranje na kvalitetu stanovanja, stavljen na održivi razvoj i na stvaranje u potpunosti promišljenog ambijenta.

Enterijeri zgrade opremljeni su nameštajem poznatih domaćih i stranih dizajnerskih studija i proizvođača, a najzanimljiviji detalj je što su lobiji oslikani! Izvedeni murali, posvećeni temi prirode, pridonose podizanju vizuelnih standarda u stanogradnji, piše Vizkultura.

Murali u lobiju; Foto: Jure Živković

Lobiji su oslikani su muralima koji doprinose podizanju vizualnih standarda u stanogradnji.

Konstrukcija zgrade, s nosivim fasadnim okvirima i stepenišnim jezgrima, omogućila je fleksibilne osnove pa zato stanovi nude veliku mogućnost prilagođavanja i personalizacije prema željama stanara.

Veliki prozorski otvori, okviri u pravilnom rasteru, glavni su element arhitektonskog oblikovanja fasade. Ideja je bila napraviti što veće otvore koji objedinjuju sve prozore i lođe, enterijeru daju mnogo prirodnog svetla i otvaraju pogled prema zelenilu u okolini. Jednostavnost oblikovanja naglašena je upotrebom samo dva materijala na pročelju – velikih aluminijumskih zastakljenih okvira i ispuna keramičkim pločama.

Fasada u kombinaciji aluminijuma i keramike; Foto: Jure Živković

Svaki stan ima lođu, balkon ili terasu

Konstrukcija omogućava prilagođavanje osnova stanova željama stanara. Struktura im je raznolika, najmanji imaju 75 m2 a najveći penthaus 220 m2. Svaki stan ima lođu, balkon ili terasu.

Murale potpisuju Jelena Bando, Ena Jurov, Miron Milić i Mario Kolarić; Foto: Jure Živković

U podzemnu etažu smeštena je garaža dimenzionisana za sve stambene i poslovne sadržaje u zgradi, zajedno s ostalim servisnim i tehničkim prostorima.

Najmanji stanovi imaju 75 m2 a najveći penthaus 220 m2; Foto: Jure Živković

Velike panoramske staklene stene na fasadi omogućuju komunikaciju s okolinom i uživanje.

Projekat je uradio 3LHD; Foto: Jure Živković

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *