Građevinarstvo

Domaća kuća koja sama sebe isplati za 20 godina

Aktivna kuća Integra može se podići na skoro svakom mestu za samo dve nedelje.

Zamislite kuću budućnosti koja je potpuno u skladu s prirodom i koja sama sebe isplati za manje od 20 godina! Međutim, to nije toliko daleko od realnosti jer su takvu kuću osmislile naše arhitekte iz Novog Modela koji se sa ovom inovacijom takmiče na konkursu Generator.

Ideja je proizašla iz želje da se ljudima pomogne da se što pre oporave od posledica poplava u Srbiji 2014. godine, tako što će dobiti kvalitetnu, ekološki odgovornu kuću najvišeg standarda stanovanja koja je potpuno funkcionalna i u uslovima uništene infrastrukture.

Pogledajte kako izgleda aktivna kuća Integra:

Ova montažna stambena jedinica može biti podignuta na skoro svakom mestu za samo dve nedelje.

Odgovor je stigao u vidu aktivne kuće Integra koja je zapravo montažna stambena jedinica napravljena tako da bude energetski efikasna, održiva i od prirodnih materijala s ugrađenim tehnologijama za kontrolu kvaliteta unutrašnjeg životnog prostora.

Ono što čini ovu kuću drugačijom jeste da može biti postavljena na skoro svakom mestu za samo dve nedelje. Integra je jeftino rešenje, pristupačno svima. Zbog svoje energetske efikasnosti i aktivnih izvora energije, ima minimalne troškove održavanja pa kroz vreme sama sebe isplaćuje.

Enterijer aktivne kuće Integra

Manji računi za energente

Integracijom postojećih bio-klimatskih tehnologija u stambeni prostor, Integra omogućava stanovanje na energetski efikasan način što bi značajno smanjilo mesečne izdatke na energente, a time bi se obezbedila i bolja ekonomska situacija za njene korisnike.

Pravila bi se isključivo od prirodnih materijala čime se tržištu nudi nisko-ugljenično (low-carbon) rešenja, koje teži da osposobi pojedince, porodice i zajednice da aktivno učestvuju u procesu adaptacija na klimatske promene živeći u skladu sa prirodnim okruženjem, sa održivom emisijom komponenti baziranih na ugljeniku.

Rešenje i za prirodne katastrofe

Aktivna montažna kuća Integra može se koristiti za stanovanje u suburbanim-ruralnim predelima, kao udobna vikendica, ali može i poslužiti i za savladavanje posledica prirodnih promena i katastrofa jer je odmah useljiva i ekonomski pristupačna.

Ukoliko vam se sviđa ova kuća, možete podržati ideju ovde.

Kada ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *