Kamp okuplja mlade umetnike, arhitekte, dizajnere i urbaniste; Foto: Promo
Dešavanja

Edukativni kamp za mlade arhitekte, dizajnere i urbaniste od 15. avgusta na Vlasini

Ovogodišnja manifestacija u jugoistočnoj Srbiji će biti posvećena upoznavanju prirodnih materijala i načinu gradnje sa njima kroz taktilna iskustva.

Na Vlasinskom jezeru će se od 15. do 28. avgusta održati peta „Letnja škola ЯID 2022“ – edukativni kamp za mlade umetnike, arhitekte, dizajnere i urbaniste, koji objedinjuje aktivan odmor u prirodi sa radom i obukom vezanom za realizaciju umetničkih i arhitektonskih koncepata.

U toku dve nedelje trajanja škole, koja se organizuje od 2016. godine, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa savremenim metodama projektovanja i istraživanja sa ciljem sticanja i širenja novih znanja i veština u prirodnom okruženju.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa savremenim metodama projektovanja; Foto: Promo

Kinestetičko učenje kao osnovna tema

Ovogodišnja manifestacija će biti posvećena upoznavanju prirodnih materijala i načinu gradnje sa njima kroz taktilna iskustva. Osnovna tema škole će biti kinestetičko učenje u arhitekturi/prirodi/kulturi.

Radionice u sklopu škole će voditi Dejan Spasović, skulptor, umetnik, osnivač i koordinator Rakatrak HabitArt Akademijata, konsultant za građenje prirodnim materijalima i tehnikama, Danica Tomić, arhitektkinja i digitalna umetnica koja radi na polju ekološkog dizajna i savremenih tehnologija, Milan Stamenković, arhitekta, član udruženja Moskovskih Arhitekata, docent u Naučnom edukacionom centru „Arhitektura i kompjuterske tehnologije“ Moskovskog arhitektonskog instituta MARHI, koordinator letnje škole, Jovana Cvetković, arhitektkinja GAF Univerziteta u Nišu, osnivač udruženja Blatologija i Danijar Magadijev, arhitekta, ekspert za računske metode projektovanja i uticaja materijala na formu kompjuterskim metodama.

Najmanji broj dana mogućeg učešća je 7 dana; Foto: Promo

Način prijavljivanja

Učesnicima se predlaže organizovani smeštaj u Planinskoj kući i apartmanima u naselju Vlasina Rid, cena učešća je 10 evra, a cena smeštaja za dve nedelje manifestacije iznosi 90 evra.

Najmanji broj dana mogućeg učešća je 7 dana, a oni koji ne budu mogli da budu prisutni tokom celog perioda trajanja „Letnje škole“ ne dobijaju sertifikate učesnika.

U slučaju da učesnici imaju samostalno organizovani smeštaj za učešće u „Letnjoj školi 2022“, potrebna je samo uplata doprinosa.

Svi koji žele da se prijave za učešće u „Letnjoj školi 2022“ mogu da se jave popunjavanjem anketnog formulara na sajtu ridedex.com ili pozivom na telefon +3810621691985 i slanjem e-maila na [email protected].

Kamp je organizovan od strane privrednog društva za projektnu edukaciju STML, Rakatrak HabitArt Akademijata, udruženja Blatologija, Biotik studija i Turističke organizacije grada Surdulica.

Sa sadržajem prethodnih letnjih škola možete se upoznati putem ovog linka.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *