Objekti su sravnjeni sa zemljom; Foto: TMZ
Aktuelno

Objekti Kanje Vesta srušeni jer nije uspeo da dobije građevinsku dozvolu

Prototip niskobudžetnih stambenih objekata koje je osmislio poznati muzičar inspirisan Ratovima zvezda ipak neće postati realnost.

Sajt TMZ nedavno je izašao s ekskluzivnom informacijom da su tri od ukupno četiri stambene jedinice, u formi kupola, srušene samo nekoliko dana pre roka koji je Odeljenje za javne radove okruga Los Anđeles postavilo za 15. septembar, obzirom da su predmetni objekti kršili građevinske propise.

Naime, susedi slavnog muzičara i producenta žalili su se na buku koja je bila prisutna tokom radova, skrenuvši pažnju nadležnim organima i na samu formu objekata.

Kanje Vest je, prema izveštajima, tvrdio da su objekti privremenog karaktera, ali su inspektori izašavši na teren uvideli da na lokaciji postoje betonski temelji koji sugerišu na drugačiju situaciju. Ovo je uslovilo izdavanje naloga za dobijanje građevinske dozvole u roku od 45 dana, inače bi objekti bili srušeni.

Kanje je tvrdio da su objekti privremenog karaktera, ali su inspektori utvrdili da postoje betonski temelji koji sugerišu na drugačiju situaciju.

Slavni reper očigledno nije uspeo da pribavi potrebnu dozvolu te su tri objekta, inspirisana Ratovima zvezda, srušena dok jedna montažna jedinica i dalje postoji na lokaciji. Za sada nije poznato da li će muzičar ponovo pokrenuti projekat na ovoj ili nekoj drugoj lokaciji.

Kao što smo ranije pisali, Kanje Vest je imao ambiciju da podigne naselje za smeštaj za beskućnike i ljude s malim primanjima. Muzičar već duži niz godina ne krije svoju strast prema arhitekturi, a prilikom posete fakultetu Harvard 2013. godine u obraćanju studentima istakao je da „svet može biti spašen zahvaljujući dizajnu“. Popularni reper će takođe oživeti umetnički projekat Džejmsa Turela star 45 godine.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Stefan

    Neka zove da mu legalizujemo to 🙂

Ostavite odgovor

Obavezna polja *