Centralni momenat objekta simboličnog naziva Waterfall činiće velika dvorana koja je prožeta povezanim kontinuiranim kaskadnim vodopadima.

Predlog za dizajn novog centar vodenog sveta izvela je danska arhitektonska firma COBE u saradnji sa BIG-om i to je deo njihovog konkursnog projekta za master plan Paper Island, sa kojim su i pobedili 2016. godine. Ipak, kao pobedničko rešenje za novi Aquatic Center izabran je projekat Kengo Kume.

Paper Island će sadržati i stambene objekte kao i komercijalne prostore i galerije.

Objekat simboličnog naziva Waterfall sastoji se od velike javne dvorane koja sadrži niz zona povezanih kontinuiranim kaskadnim vodopadima, piše ArchDaily.

Masivni zidovi pod nagibom kao i pogled orijentisan ka luci i unutrašnjem dvorištu, u skladu su sa planom master projekta Paper Island.

„Aquatic Center je usmeren na luku postajući na taj način deo neformalnog, živahnog javnog života na ostrvu, ali i sastavni deo kvarta sa najbitnijim kulturnim institucijama duž luke Kopenhagena.“, reli su iz firme COBE.

Kombinovano rešenje

Ipak, nakon pobede projekta Kengo Kume na konkursu za novi Aquatic Center, prema master projektu firme COBE izvešće se Paper Island, ali će projekat vodenog centra biti urađen prema dizajnu japanskog arhitekte. Više o projektu Kenga Kume za Kopenhagen pročitajte ovde.

Paper Island će sadržati i stambene objekte kao i komercijalne prostore i galerije.

Rendering: COBE/BIG

Kad ste već ovde…