Enterijerom ovog beogradskog penthausa odiše savremeni i minimalistički duh.

Početkom 2017. godine Studio Autori počeo je sa radom na kompletnom uređenju enterijera penthausa površine 230 metara kvadratnih u beogradskoj rezidencijalnoj zoni.

Sa nekoliko manjih intervencija u funkcionalnoj organizaciji postojećeg prostora, dobijen je moderan, dvostrano orijentisan stambeni prostor, široko otvoren prema vizurama i idiličnom pejzažu koji ga okružuje.

Karakterističan element u dnevnoj zoni jeste drvena rešetkasta struktura koja povezuje sve ambijente.

 

Funkcionalna organizacija je takva da su dnevna i noćna zona jasno odvojene. Dnevna zona (koju čine kuhinja, trpezarija i dnevni boravak na koji se nadovezuje kancelarija), smeštena je u čist, pregledan prostor okupan prirodnom svetlošću koji celom svojom dužinom izlazi na terasu koja gleda na zelenilo i šumu koja okružuje lokaciju.

Rešetka na plafonu

Karakterističan element u dnevnoj zoni jeste drvena rešetkasta struktura koja povezuje sve ambijente. Svojom materijalizacijom ona čini prostor toplijim, prekida monotonu površinu plafona, a noću stvara zanimljiv svetlosni efekat u prostoru.

Rasveta unutar rešetka na plafonu noću stvara zanimljiv svetlosni efekat u prostoru.

 

Spavaći blok

Noćna zona je jasno odvojena od ostatka prostora zidom sa drvenom enterijerskom oblogom koji se proteže celom dužinom stana. Čini je office, spavaća soba i master apartman sa pripadajućim komfornim walk-in garderoberom. Prostorom preovlađuju night blue tonovi koji ovu zonu čine intimnijom i ušuškanijom.

Kancelarijski deo

Za ovaj projekat namenski je dizajniran radni sto sa pripadajućim policama.

Foto: Relja Ivanić

Kada ste već tu, pogledajte i ovo: