Arhitekta Milan D. Rašković iz Bureau Cube Partners; Foto: Jakov Simović
Aktuelno

Arhitekta Milan D. Rašković u žiriju za najbolje nove nebodere i urbane prostore na svetu

Jedan od partnera i osnivača beogradskog arhitektonskog studija Bureau Cube Partners naći će se u petočlanom žiriju koji će odlučivati o dobitniku nagrade u kategoriji Urban Habitat.

Savet za visoke zgrade i urbana staništa (CTBUH) je uticajna neprofitna organizacija posvećena proučavanju, planiranju i konstrukciji visokih zgrada i urbanih prostora. Njen fokus je na promovisanju održivog razvoja visokih građevina i stvaranju urbanog okruženja koje je funkcionalno i estetski privlačno.

Služeći kao platforma za razmenu znanja, iskustava i najboljih praksi iz oblasti visokogradnje među stručnjacima širom sveta, CTBUH od 2002. svake godine dodeljuje i nagrade za visoke zgrade, a odluku o dobitnicima donose stručni žiriji u više kategorija raspoređenih u četiri segmenta – Projekat, Proces, Komponenta i Ljudi.

Kao jedini arhitektonski biro iz Srbije i bližeg susedstva koji je primljen u ovo telo, Bureau Cube Partners dobio je u procesu za ovogodišnju dodelu CTBUH Annual Awards i veliku počast, budući da je Savet za visoke zgrade i urbane celine (CTBUH) za člana žirija u kategoriji Urban Habitat izabrao arhitektu Milana D. Raškovića.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Visoke zgrade u fokusu: Budući Tempo Tower u Beogradu; Vizuelizacija: Bureau Cube Partners

Za člana žirija u kategoriji Urban Habitat izabran je arhitekta Milan D. Rašković.

Na sajtu CTBUH navodi se da je Milan Rašković istaknuti arhitekta i urbanista sa impresivnom 23-godišnjom karijerom, sa fokusom na realizaciji arhitektonske prakse u Srbiji.

Rođen je 1976. godine u Kruševcu, osnovno i srednje obrazovanje završio je u rodnom mestu. Godine 1995. godine krenuo je na akademski put na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2000. godine.

Profesionalnom arhitektonskom praksom počeo se baviti odmah po završetku studija, a od 2009. godine angažovan je u okviru arhitektonskog studija Bureau Cube Partners kojim uspešno upravlja i u okviru koga sa svojim timom razvija i unapređuje profesionalnu arhitektonsku praksu, navodi se na sajtu CTBUH.

Na čelu tima od 50 arhitekata

Dodatnu profesionalnu satisfakciju razvija i gradi kroz proaktivno prisustvo i učešće u specifičnim i zahtevnim arhitektonskim intervencijama na objektima iz domena graditeljskog nasleđa i kulturne baštine.

„Pod njegovim okriljem profesionalno je aktivan tim koji čini 50 diplomiranih inženjera arhitekture, različitih iskustava, profesionalne provenijencije i orijentacije, raspoređenih po različitim po departmanima namenjenim arhitektonskom projektovanju, urbanističkom i prostornom planiranju, upravljanju procesima projektovanja i sprovođenju procesa stručnog i projektantskog nadzora“ – ističu iz CTBUH.

Milan Rašković i članovi žirija iz Kanade, SAD (2) i Francuske

Raškovićevi projekti

U bogatoj arhitektonskoj praksi Milana D. Raškovića izdvajaju se projekti poput Kompleksa Energoinvest, Blister, Tempo Tower, Kalemegdan Park, Plot 16 u okviru BWF, rekonstrukcija i dogradnja palate SANU, Hotela Bristol, FLU, Instituta za majku i dete i brojni drugi koji su predstavljeni na našem portalu.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *