Ideje i projekte predajte do 19. jula
Konkursi

Napravi Nova mesta: Konkurs za uređenje malih javnih prostora u Novom Sadu

Uređuje se Trg galerija, park pored Skupštine AP Vojvodine, vidikovac iznad tunela u nastavku Mosta slobode i zelena površina na Bulevaru patrijarha Pavla.

U sklopu priprema za ovogodišnji Kaleidoskop kulture, koji će biti održan od 2. septembra do 8. oktobra u Novom Sadu, a u duhu postavljanja novih standarda u savremenoj arhitekturi kulturne prestonice, otvoren je novi urbanističko-arhitektonski konkurs za idejna rešenja povodom uređenja malih javnih prostora pod nazivom „Nova mesta”, u saradnji sa Društvom arhitekata Novog Sada i Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije, na koji svoje ideje i projekte do 24. avgusta (novi rok) može da preda stručna javnost.

4 lokacije

Arhitekte, urbanisti, pejzažne arhitekte, kao i studenti iz ovih oblasti, pozvani su da predlože rešenja za uređenje ukupno četiri lokacije u Novom Sadu: Trg galerija, park pored Skupštine AP Vojvodine, vidikovac iznad tunela u nastavku Mosta slobode i zelena površina na Bulevaru patrijarha Pavla.

Trg Galerija
Trg Galerija
Park APV
Park APV
Vidikovac Most slobode
Vidikovac Most slobode
Patrijarha Pavla
Patrijarha Pavla

Fond 1,44 miliona dinara

Na konkurs u iznosu od 1,44 miliona dinara zainteresovani mogu da se prijave putem portala javnih nabavki, a više informacija o konkursu i konkursna dokumentacija dostupni su putem sajta projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” i sajta Društva arhitekata Novog Sada.

Ideje i projekte predajte do 19. jula

Javni konkurs za dopunu programa Kaleidoskopa kulture

Pored novoraspisanog konkursa za „Nova mesta”, u toku je i javni konkurs u ukupnoj vrednosti od 2,4 miliona dinara, za dopunu programa ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture, čiji fokus je, između ostalog, i na arhitekturi, kao jednoj od pet umetnosti koje će tokom pet nedelja biti predstavljene u Novom Sadu. Više informacija o konkursu koji je otvoren do 5. jula može se pronaći na zvaničnom sajtu Evropske prestonice kulture.

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” već četiri godine unazad stvara nove prostore namenjene sugrađanima, sa ciljem da se tokom Кaleidoskopa kulture kulturni sadržaji dodatno prošire u sve delove grada. Četiri nova i prethodno uređenih 36 komšijskih mesta, postaće novi prostori za susrete građana i organizovanje kulturnih sadržaja, kako za predstojeći Kaleidoskop kulture, tako i za druge manifestacije i događaje.

Urbani džep na Detelinari; Foto: NSEPK U. Dožić

Uz „Nova mesta” koja uređuju komšijske prostore u gradu i prigradskim naseljima, u okviru titule Evropske prestonice kulture sređuje se i obnavlja i pet središta kulture Novog Sada: Podgrađe Petrovaradinske tvrđave, Almaški kraj, centar grada, prostor Velikog Limana, kao i mreža kulturnih stanica.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *