Aqua Pod je plutajući objekat brze hrane za ljubitelje sportova na vodi koji ne vole da izlaze na kopno.

Svi koji se nađu u Dubaiju uskoro će hranu moći da poruče i jedu ne dok se zabavljaju na vodi. Naime, firma Aquatic Architects Design Studio izvela je projekat prve plutajuće kuhinje na svetu nazvane Aqua Pod, a prema pisanju Gulf Newsa, početak rada najavljen je za ovu zime – kada je i najbolji period u godini da se poseti metropola Persijskog zaliva.

Kuhinja Aqua Pod: Još jedna ekstravagancija u Dubaiju

Aqua Pod prikuplja sav otpad koji se stvara radom plutajuće kuhinje ali i onaj koji ostavljaju nemarni gosti.

Postoje dva načina za naručivanje hrane u Aqua Podu: sa ili bez dostave. Prvi način podrazumeva da skuter Aqua Poda uzima narudžbine i dostavlja hranu jahtama ili brodovima. Oni će obavestiti kulinare u ovoj ekstravagantnoj kuhinji da žele da poruče hranu tako što će podići zastavicu. Drugi način je da gladne persone jednostavno dođu do Aqua Pod i naruče hranu. Doduše, ovo će biti moguće izvesti samo pomoću manjih plovila, kao što su skuteri.

Burgeri na moru

Za početak, planirano je se jelovnik bazira na burgerima, ali u zavisnosti od toga kako se koncept u praksi bude pokazao, moguće je da će se na meniju naći i pice i dezerti.

Aqua Pod će imati ugrađen sistem koji će prikupljati sav otpad koji se stvara radom ove plutajuće kuhinje. Čak i ako gosti bace otpatke u neposrednoj blizini Aqua Poda, sistem će ih pokupiti.

Rendering: Aquatic Architects Design Studio

Kad ste već tu…