Arhitektura

Pogledajte kako izgleda kuhinja koja pluta na površini mora

Aqua Pod je plutajući objekat brze hrane za ljubitelje sportova na vodi koji ne vole da izlaze na kopno.

Svi koji se nađu u Dubaiju uskoro će hranu moći da poruče i jedu ne dok se zabavljaju na vodi. Naime, firma Aquatic Architects Design Studio izvela je projekat prve plutajuće kuhinje na svetu nazvane Aqua Pod, a prema pisanju Gulf Newsa, početak rada najavljen je za ovu zime – kada je i najbolji period u godini da se poseti metropola Persijskog zaliva.

Kuhinja Aqua Pod: Još jedna ekstravagancija u Dubaiju

Aqua Pod prikuplja sav otpad koji se stvara radom plutajuće kuhinje ali i onaj koji ostavljaju nemarni gosti.

Postoje dva načina za naručivanje hrane u Aqua Podu: sa ili bez dostave. Prvi način podrazumeva da skuter Aqua Poda uzima narudžbine i dostavlja hranu jahtama ili brodovima. Oni će obavestiti kulinare u ovoj ekstravagantnoj kuhinji da žele da poruče hranu tako što će podići zastavicu. Drugi način je da gladne persone jednostavno dođu do Aqua Pod i naruče hranu. Doduše, ovo će biti moguće izvesti samo pomoću manjih plovila, kao što su skuteri.

Burgeri na moru

Za početak, planirano je se jelovnik bazira na burgerima, ali u zavisnosti od toga kako se koncept u praksi bude pokazao, moguće je da će se na meniju naći i pice i dezerti.

Aqua Pod će imati ugrađen sistem koji će prikupljati sav otpad koji se stvara radom ove plutajuće kuhinje. Čak i ako gosti bace otpatke u neposrednoj blizini Aqua Poda, sistem će ih pokupiti.

Rendering: Aquatic Architects Design Studio

Kad ste već tu…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *